Om oss /About us Rasbeskrivning Blodhund Historia /History

 

 

 

 

DSCF3343

ATT00001     DSC_0025

Vi , Olle o Lena Dahlgren har fött upp blodhund sedan 1975.Vi

meriterar våra hundar genom utställning och spår.

Vi är aktiva i Svenska Blodhundsklubben.

Vi försöker ha en kull valpar med jämna mellanrum.

Ni som är intresserade av Blodhund eller Porcelaine är hjärtligt välkomna att kontakta oss.

                                                      

The people behind those two affixs are Lena and Olle Dahlgren

We are breeders since the late sixties.

There have been  other breeds during the years , but the BLOODHOUND has been and is the breed by heart.

 

Our hounds are  regulary trained for "Hunting the clean boot".

Our hounds lives mostly with us in the house and are a very big part of our dayly life.

 

Our hounds are  eating fresh food  ,raw meat diet .After all these

years with dried food ,homemade food ,a mix of both and so on

we decided to try the raw meat diet and now we have given that to our hounds for more then 9 years!


We are showing our hounds .Not only to qualify them ,  we think 
it's  a very nice way to meet with other people .

We are working our hounds. Bloodhounds is made for trailing .

We are very active in the Swedish 

Bloodhound Club and love all

the contact with other bloodhound people.

DSC_0004-1

 

We are now

showing our new breed The Porcelaine. And also 

training them on tracking wild.

 

 

DSC_0011

 

Quality is never an accident, it is the result of high intention, sincere effort, intelligent direction and skillful execution; it represents the wise choice of many alternatives  /unknown

Rasbeskrivning BLODHUND

DSC_0224

 

Är BLODHUNDEN den rätta rasen för dig?

Blodhundar har sina ”fans”överallt bland oss människor, men det finns lika många som de väcker avsmak hos. Detta beror på deras mycket speciella utseende och framför allt på att de dreglar. Men det nobla underbart mjuka utseendet väcker otroligt mycket positiva känslor hos oss som redan är förälskade i denna härliga hundras. 
När man ser en blodhund ska man komma ihåg varför de ser ut som de gör. 
Här är en länk till en mycket utförlig och intressant redogörelse av blodhundens historia. Tyvärr finns den bara på engelska. Skriven av Mac Barwick från England.

       

                                     

Den långa nosen med otaliga doftceller. Den stora nostryffeln som ska förse dessa celler med information. Det tunna mjuka  skinnet som rinner fram över ansiktet när hunden placerar sin nos i spåret. Funktion när det är som bäst! Skinnet stänger ögonen, vilket förhindrar ögonskador i risig och snårig terräng. Samt att synintryck inte kommer att påverka hundens nosarbete. När skinnet ”rinner” framåt stängs också örats hörselgång så att hunden blir helt fokuserad på sitt arbete. Med nosen mot marken bildas en perfekt ”tratt”av skinnet och öronen, ett fångstredskap för dofter.
De välvinklade benen med relativt grov benstomme, den starka ryggen, den väl välvda bröstkorgen och den helt igenom sunda och  kraftiga konstruktionen är en förutsättning för att blodhunden ska kunna utföra det arbete den är menad till. Och skapad för, redan för flera hundra år sedan. De ska kunna arbeta i grov terräng under dygn!! Ett eftersök på en försvunnen person kan pågå under flera dagar, då krävs en stark och framför allt uthållig hund. 
 DSC_0016
Denna hund ska kunna utföra sitt spårarbete självständigt. Kunna lösa de problem som uppstår under arbetets gång. Denna hund är avlad för att arbeta utan att bli vägledd  av en förare. Vi som har studerat blodhunden på ”spår”under många år vet att de är mästare på att lista ut lösningar på problem som kan uppstå under arbetets gång. Samt att alla blodhundar spårar inte likadant.
Detta innebär att: 
Blodhundar tänker ut vad de ska göra och sedan gör de det! Detta gäller så väl spårarbete som dressyr, så väl som att stjäla mat från bänken i köket eller att krypa upp i knät på matte och be om en stor härlig kram.
Blodhundar är inte lika lätta att dressera som en bruksras. Men med tålamod och vänlighet går det utmärkt att lära dem det mesta.
Blodhundar lär sig olater lika fort som goda vanor. M. a. o. det arbete man lägger ner på sin valp kommer man att få tillbaka under hundens hela liv.

DSC_0050
Blodhundar är aktiva hundar som behöver stimulans. Att delta i familjelivet är ett måste. Att få använda den superba näsan till det den är menad till är bättre än långa promenader i koppel.
Blodhundar behöver få använda nosen i spårarbete. Även om man inte vill tävla och spåra mer organiserat, bör man ge hunden möjlighet att spåra. Spåra upp barnen när de springer och gömmer sig eller leta godis på tomten är ex. på arbete för hunden som ger mer tillfredställelse än en promenad.
Blodhundar ger sina ägare minst ett gott skratt om dagen eftersom de är väldigt humoristiska individer. Alltid med på det som är kul och alltid på gång med nåt……även tokigheter.
Blodhundar som blir understimulerade kan bli monster Precis som alla stora hundar krävs att man engagerar sig i sin hund. Att ligga hemma ensam utan sällskap är inte kul. Som blodhund hittar man då på olika  sysselsättningar som kan bli förödande för möbler och inredning. Men en stimulerad och välmående blodhund rör ingenting. Förutom sina leksaker.

DSC_0082
Blodhundar som spårar är ytterst svåra att ”fånga” in. Det långa steget gör att en blodhund i trav rör sig väldigt fort framåt. Samtidigt som det ”ser”långsamt ut.
Blodhundar som spårar hör inte, ser inte, de är helt fokuserade på spåret. Därför spåras det i lina på träning och tävling. Även vid eftersök används lina.
Blodhundar som spårar lösa är en trafikfara både för sig själva och andra trafikanter. Åtskilliga blodhundar har blivit dödade av bilar och tåg genom åren. Nu för tiden är detta ovanligt p.g.a. att vi som ägare har lärt oss att skydda våra hundar genom att inte släppa dem lösa utan att vi har kontroll över dem.
Blodhundar bör ha en inhängnad tomt att röra sig fritt på, ett liv i koppel är ingen höjdare. Men även blodhundar kan bo i lägenhet om deras ägare är medvetna om deras behov och rasegenskaper. Och har möjlighet att ge hunden ett rikt och meningsfullt liv. 
 DSC_0149
 
P.g.a. den djupa läppen bland annat, dreglar blodhundar. Inte alla men många. Detta är omöjligt att se hos den lilla valpen, m .a. o. vem som blir en dreglare vet man inte.
Inte heller går det att titta på föräldrarna. Har sett hundar med väldigt mycket läpp som aldrig har dreglat och väldigt ”torra”blodhundar som dreglat konstant.
Så den som köper en blodhund måste vara beredd att ha en dregel handduk i varje rum, torka målning en gång i veckan (renare hemma än de flesta andra) samt stå ut med att folk tror att någon har spottat på ens kläder.
Med andra ord en blodhundsägare kan inte vara pedant. 
 DSC_0235
Blodhundar fäller två gånger per år. Då fäller de rejält! Karda och ett bad fixar det. 
Blodhundar behöver öronvård då och då. Man ska inte torka ur  för ofta ,då man kan rubba balansen i öronen, men koll av öronen en gång i veckan samt urtorkning vid behov är att rekommendera.
Kloklippning vid behov. Klippning ofta på valpen är att rekommendera. Då för att göra detta till en god vana. 
Blodhundar äter mycket, framför allt som unghundar. De behöver ett bra foder, gärna ett färskfoder baserat på rått kött. Ett färsk foder är välbalanserat och energirikt utan att man är tvungen att ge jättestora portioner. Detta är positivt då stora portioner bör undvikas p.g.a. blodhundens predispositionför magomvridning. Undersökningar har visat att hundar som utfodras med färsk foder löper mycket mindre risk att drabbas av detta gissel. Vilket foder man än väljer bör det delas upp i minst två mål om dagen. Att vila en stund före och en stund efter mat är en bra vana man bör ge sin hund.Viktigt är också att se till att hunden alltid har fri tillgång till friskt vatten. Då undviker man att hunden vräker i sig mängder med vatten på en gång. 
 DSC_0003
Blodhundar är totalt omedvetna om sin egen storlek! Älskar att ligga i knät. Älskar att kramas stående på bakbenen. Älskar att gosa. Älskar att bara vara med. Älskar att lägga den stora näsan i blöt, även där den inte ska vara!De flesta blodhundar älskar barn. Och alla andra djur. Som ”packhund”ser den alla som ingår i familjen, oavsett antal ben som packmedlemmar. D.v.s. packet håller ihop! Vid umgänge med barn är det  alltid de vuxna i familjen som har ansvar. Barn är impulsiva och kan göra, framför allt den lilla valpen, illa utan att mena det. Eftersom jag har stor erfarenhet av blodhundar och barn kan jag säga med säkerhet att detta är en ras lämplig för barnfamiljer. Dock bör inte barn koppelrasta blodhundar själva. En stor (55-65 kg) stark blodhund kan inte kontrolleras av ett barn.
 

Se standarden för denna ras:

<BEHAVIOUR/TEMPERAMENT :

Gentle, placid, kind and sociable with people. Particularly attached to its owner. Tolerant of kennel companions and other domestic animals. Somewhat reserved and stubborn. Just as sensitive to compliments as to corrections. Never aggressive. Its voice is deep but it rarely barks.> 
 
Uppfostran får inte ske med skrik och slag. Då får man antingen en rädd och nervig hund eller en hård och aggressiv hund. Detta är en hundras som ska uppfostras med konsekvens och kärlek. Precis som vid barnuppfostran, lite lock och pock tillsammans med glädje och lek ger betydligt bättre resultat. 
 
Detta är ett försök att beskriva blodhunden. Naturligtvis är detta påverkat av min egen kärlek och passion för denna underbara ras. Hoppas att det ändå kan ge den som söker en hund att dela livet med, en liten aning om vad blodhunden är. Och jag önskar alla nya blodhundsägare lycka till med sina små underverk. Oavsett var det lilla underverket är köpt.

Vill du köpa en blodhundsvalp av oss? Välkommen på mail eller telefon för att bestämma tid för besök.

Lena Dahlgren 
 
 © Flushtimes o Clearwaterkennel Lena Dahlgren
 

DSC_0019 

 

 

 

 

HISTORY

CHE-LEE'S

It all started at the end of the sexties when Olle toke the affix Che-Lees and the first litter of German Shepard was born.In the beginning of the seventies Olle and the family moved to Aneby and there they toke over a big boarding kennel.At the property was already Johan Lagerman and his Abotts Bloodhounds.In a very short time,one of his bitches,Abotts Pulsatilla , moved in at Che-Lee.She become the foundation bitch of Che-Lee's Bloodhounds .And there has been breeding of Basset Hounds,Lhasa Apso and Cocker Spaniel under the new affix Clearwater's during the years.

 

 

 

LITTERS

   

                                                                                                                                                                                                            

V-litter  Ch Abingerwood Druid  /  Ch Abotts Pulsatilla 

 

                   Che-Lees Viking  2 CC        

                   Che-Lees  Vilma  Nord Ch

                   Che-Lees   Vissla  CC

                                                                             Che-Lees  Varja   Sw  Ch   Club BOS                                                                                           

                    Che-Lees   Voodstock  CC

                    Che-Lees    Venus  D-litter    Astors Maxim 2 CC  /  Ch Abotts Pulsatilla


                   Che-Lees Dartanjang  A Hero  CC

                   Che-Lees Drucilla Mini Lady

                   Che-Lees Digg Baltazar Too  Sw Ch

                   Che-Lees Devil in The Sky  Nord Ch

                    Che-Lees Daimond of Pulsatilla

                    Che-Lees Darling in Black   CC

 

G-litter      Astors Maxim 2 CC /  Che-Lees Vissla CC 


                    Che-Lees Take it Gilda  Sw Ch

                    Che-Lees Lovely Gipsy Woman

                    Che-Lees Grethe Mädcheline  Sw Ch  LP  Obidience Certificate

                    Che-Lees Capone The Gangster CC

                    Che-Lees Gasten The Weeper

                    Che-Lees Gury My Teather

 

                                                                           An1

K-litter       Astors Maxim 2 CC  /  Ch Abotts Pulsatilla

 

                    Che-Lees Kleine Hubertus Hope  Sw Ch Nord W-79

                    Che-Lees Kevin Koyne Sister    Sw Ch

                    Che-Lees Kornett Dark Dream  Sw Ch

 

Q-litter       Astors Maxim 2 CC  /  Ch Che-Lees Varja


                    Che-Lees Queen of Varja

 

U-litter       Ch Abingerwood Columbus  /  Ch  Che-Lees Varja


                    Che-Lees Useful Zebulon Macahan

                    Che-LeesUrax of Varja

                    Che-Lees Ulcoban of Varja

                    Che-Lees Red Uncas of Varja

                    Che-Lees  Uscha of Varja  Sw Ch   Club BIS   BIG 1  BIS 3

                    Che-Lees Usch Då of Varja  Sw Ch   BIS puppy  BIS junior

                    Che-Lees Unisex of Varja

                    Che-Lees Unshined Melody of Varja

                    Che-Lees Bloody Uoko of Varja

                    Che-Lees UbladeeUblada of Varja CC

 

I-litter        Ch Che-Lees Digg Baltazar Too  /  Ch Alandias Mahalia


                    Che-Lees Image Maker Sw Ch 

                   Che-Lees Imagination S w Ch

                   Che-Lees Illusion

                   Che-Lees Impossible

                   Che-Lees Indiana Mini Model  Sw Ch

                  dog-graphics-bloodhound-349725

 

                                                                                    FLUSHTIMES

It all started with Astors Maxim 1978.Lena bought him from kennel Che-Lee and after a few years , there were three Bloodhounds at Flushtimes.Ch Che-Lee'sUsch Då of Varja and Ch Che-Lee's Uscha of Varja joined  AstorsMaxim.The first litter was born 1984.There has been other breeds during the years Cocker Spaniel,Tibetan Spaniels ,Tibetan Mastiff and Lhasa Apso.

 

LITTERS

H-litter      Ch Che-Lee's Digg Baltazar Too  /  Ch Che-Lee's Usch Då of Varja

 

                   Flushtimes Heavy Metal of Che-Lee

                   ,Sw Ch ,Club Winner ,BIG 2 , several  

                    BIG placements, Bloodhound of the Year in Sweden.

 

                   Flushtimes Hugger Mugger

 

 

S-litter       Ch Flushtimes Heavy Metal of Che-Lee  /  Ch Masterminds Quite Delicious

 

                    Flushtimes Safe Guard

                    Flushtimes Silent Voice

                                                       Sw Ch  Sw  ,BIG 2, several BIG placements

                    Flushtimes Strong Mind

                    Flushtimes Spokes Man  Sw Ch

         Flushtimes Sad Song 2 CC

                    Flushtimes Soft Illusion Sw Ch

                    Flushtimes Sweet Suprice Sw Ch

                     Flushtimes Silver Shadow Sw Ch ,foundation bitch,Tuveluva's .

                     Flushtimes Stream of Clearwater Sw Ch

 

 

 

 

X-litter         Ch Astors Sir Fredrik  /  Masterminds True Love

 

                      Flushtimes X'cellent Charm

                       Flushtimes X'cused Choise

 

 

 A-litter        Ch Ardennes Brigadier  /  Ch Masterminds Quite Delicious

 

                     Flushtimes Admiral

                     Flushtimes Ambassador

                     Flushtimes Arising Sun

                     Flushtimes Amazing Grace S W Ch

                      Flushtimes Amusing Lass

                      Flushtimes Angelic Maid S W Ch

                       Flushtimes Anglo Mania             

 

  

        

 

C-litter          Ch Ardennes Brigadier  /  Ch Farin's All That Jazz

 

                      Flushtimes Cool Captivator Sf Ch  SFClub Winner

                      Flushtimes Coy Chevalier

                      Flushtimes Cosy Coloner Sw Ch N Ch NClub Winner

                      Flushtimes Crafty Cannoneer DK Ch DKClub Winner

                      Flushtimes Costly Catherine SF Ch

                      Flushtimes Cute Camelia Sw Ch S W 

                      Flushtimes Coquet Corolla

 

OA-litter       Ch Astors Alex  /  Ch  SW Farin's All That Jazz

                       Flushtimes Alexandra  Sw Ch

                       Flushtimes Oliver Twist  DK Ch

 

 Bild1

Bloodhounds owned and showed by CLEARWATER'S

 

Ch Masterminds Lost Soul Group Placements

Ch Flushtimes Soft Illusion

Ch Flushtimes Stream of Clearwater

Masterminds Zelection

 

 domherre2

Bloodhounds owned and showed by FLUSHTIMES

 

Ch  SW Club Winner Farin's All That Jazz  Group placements

Ch  Club Bis Junior  Masterminds Quite Delicious

  BIS Junior SKK 

         BIS Progency Group SKK,

several groups ,all with HP(price of honour)

Ch Masterminds Lost Soul Group placements

Masterminds True Love

Listaskogens Ingeborg

S Sf Ch Front Row's Hopeful News Group Placements

Flushtimes     BIS Breeders Group   SKK

Bildspel

Bildspel

 

Besökare idag: 0
Denna månad: 138
Totalt: 40003

Fotoalbum

Che-Lee
Abbots Pulsatilla
Che-Lees Uscha of Varja BISS under Hanne Knudsen
Mugge o Tanja-1
scan0001
Che-Lees Uscha of Varja-1
scan01001
Sech Flushtimes Soft Illusion
SeCh Flushtimes Sweet Suprice
SeCh SW Flushtimes Heavy Metal of Che-Lee
Flushtimes Amazing Grace
Flushtimes Heavy Metal of Che-Lee
Flushtimes Hugger Mugger
Flushtimes Amusing Lass
Flushtimes Ambassador
SeCH SW Flushtimes Xcellent Soft Moccasin
SeCh Masterminds Quite Delicious
SEch SW Flushtimes Cute Camelia
BIS Senior Globen  Brittborgens Lo-Ma-Tara
SeCh Farins All That Jazz
SeCh Clearwater's Un Belleza / SeChClearwater's Yen Hui
Målning av Berit Eriksson /C Yen Hui
SeCH Clearwater's Un Belleza
Che-Lees Viking  Foto L Claesson
Målning av Berit Eriksson  / C Un Belleza

Fotoalbum

SeCh Flushtimes Electric Boot Jack
SeCh Taiwinds Tai Cheng
Flushtimes Excused Choise o Flushtimes Excellent Charm
Summer with the gang
scan0036
FinCh Flushtimes Costly Catherine
scan0032
scan0030
scan0024-001
SeCh Farins All That Jazz with offsprings
DK Ch Flushtimes Cool Captivator
scan0015
scan0012
DK Ch Flushtimes Crafty Cannoneer
FinCh BISS Flushtimes Cool Captivator
Farins All That Jazz
SeCh Front Row's Hopeful News
scan0004
Photo Åsa Lindholm
DK Ch Flushtimes Oliver Twist
DKCh Flushtimes Oliver Twist
Flushtimes Admiral
Che-Lees Vilma
SeCh Flushtimes Spokes Man
SeCh FinCh Front Row's Hopeful News
Che-Lees Unisex of Varja
Flushtimes Darling Pea
Flushtimes Darling Pea 16 years
S3000004-1
Clearwater's Mu-Lan
Farlap Thoughtful
SeCh Flushtimes Silent Voice
Henry o Uscha
SeCh Flushtimes Heavy Metal
SECH Outolumon Dum Spiro Spero
Che-Lees Vissla
Avelsgrupp Astors Maxim 1979 Stockholm
Lydnadskurs 1981 Che-Lees Impossible ,Alandias Mahalia. Olle Dahlgren o Che-Lees Kevin Koyn Sister
Nanny Neat
Busan
Thohebas Atlantic Storm
Mojje
Che-Lees Nice Nadja
Che-Lees Nick Nolte
Che-Lees Effero
Clearwater's Ocean of Love
Mylene med Zeppo
SeCh Clearwater's Rosenthal
SeCh Flushtimes Silent Voice
SeCh Flushtimes Heavy Metal of Che-Lee
Astors Maxim
SeCh Che-Lees Digg Baltazar Too o SeCh Kliene Hubertus Hope Trials 1983
Nordic Ch Che-Lees Vilma